+ Raspundeti subiectului
1 la 13 din 13 m.

Leacuri babesti...

Discutia: Leacuri babesti... din forumul Tratamente (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Inainte, si chiar si in zilele noastre, la tara, se practica imunizarea cainilor prin ardere cu fierul incins pe ...

 1. #1

  Leacuri babesti...  Inainte, si chiar si in zilele noastre, la tara, se practica imunizarea cainilor prin ardere cu fierul incins pe nas. Ce reprezinta de fapt acest lucru? O imunizare nespecifica....? Si are efect?

 2. .
 3. #2
  hmm cred ca este foarte dureros ce zici tu acolo.si la tara...sa fie imuni la ce?la bataie,spanzurat cu lantu si foame?!

 4. .
 5. #3
  Si eu stiu de aceasta metoda empirica. Se pare ca functioneaza.
  Oare pentru ca ii faci rana pe bot care se contamineaza usor cu tot ce gaseste si astfel se mareste numarul de anticorpi ...

 6. .
 7. #4
  ) Usurel fratilor, ca o dati in descantece.
  Chestia asta cu fierul incins este adevarata....dar rezultatele tind spre zero.
  Asta ar insemna ca orice plaga iti sporeste imunitatea. Si chiar sunt curios cat de imun e un catel cu nasul "belit" care aduna ceva virusei de parvo de pe jos.
  Intrebare : tratamentul asta merge si la limbrici???

  E pur si simplu o tehnica arhaica, neacoperita stiintific , dar care s-a perpetuat din generatie in generatie, ca multe alte obiceiuri.

  Stiti ca pe la tara se mai practica si descantarea animalelor suferinde???

 8. .
 9. #5
  :shock: ce cretini(cei care practica aceasta metoda)....parerea mea.

 10. .
 11. #6
  am ceva ani de practicã ºi o spun doar ca un argument in sprijinul unei cazuistici destul de vaste.Efect pozitiv sã stiþi cã are dar nu poate fi considerat un tratament preventiv,cu atit mai puþin unul curativ.Probabil ceva centrii energetici vezi acupunctura,ceva imunitate nespecificã prin provocarea unei traume...Celor la inceput de drum imi permit sã le dau sfatul de a rãmine cu mintea deschisa...sã negi un lucru greu de explicat este cel mai uºor lucru dar ºi cel mai periculos in medicinã,mai ales a noastrã veterinarã...scuze pt lungimea rãspunsului

 12. .
 13. #7
  Nici o scuza
  O atitudine corecta. Nu ai cum sa respingi lucrurile pe care nu le intelegi/ nu ai suficiente informatii ...

 14. .
 15. #8
  Ucenic timid kata este pe drumul cel bun
  Data inscrierii
  15-10-10
  Loc
  Barlad
  Varsta
  39
  Mesaje
  85
  vet te nseli ! ,are rationament logic, arderea cu fierul inrosit a cainilor pe bot, se practica la tara des, cumse explica ,doar in jigodie forma respiratorie e valabila, prin stimularea reactivitatii locale, nasul fiind o "supapa " a sist resp.
  p.s. darasta nu nseamna de acum , ca noi sa tratam caini in jigodie cu fierul inrosit, dar am vazut multe cazuri de caini cu jigodie care "fripti "de proprietar s a u vindecat spre uimirea mea, altfel nu mi pot explica ...., poate leacul asta face parte din medicina alternativa, homeopata,care ajuta medicina clasica ,care de multe ori e depasita ,...
  Modificat ultima data de kata; 29-11-10 la 12:37.

 16. .
 17. #9
  Diagnosticul de jigodie cum a fost pus?

 18. .
 19. #10
  Ucenic timid kata este pe drumul cel bun
  Data inscrierii
  15-10-10
  Loc
  Barlad
  Varsta
  39
  Mesaje
  85
  tot cu fierul inrosit!

 20. .
 21. #11
  Leacurile babesti au sigur o baza / explicatie pe cae o stim sau nu pentru ca ele nu ar fi fost facute de oameni daca nu ar fi dat rezultate. In general taranul roman este f pragmatic altfel nu ar fi supravietuit cu gospodaria lui cu tot. Cu siguranta ca sunt unele care ori nu mai sunt facute cum trebuie sau au pornit de la o prostie dar imi vine greu sa cred ca niste oameni pt care aceste leacuri faceau diferenta intre a supravietui sau nu (si nu o greata tranzitorie cum eventual ai avea in zilele de azi) ar fi facut lucruri care nu ar fi avut efect.
  Evident ca facem diferenta intre leacurile babesti si diversele incercari din perioada mai recenta inainte de era moderna.
  E doar o constatare personala.
  Admin vetforum.ro

 22. .
 23. #12
  Provoaca o hiperleucocitoza care tine cam 2 saptamani asta inseamna ostimulare generala a sistemului imunitar

 24. .
 25. #13
  stie cineva de metoda introducerii unui os de iepure sub piele?

 26. .
+ Raspundeti subiectului

Subiecte similare

 1. leacuri babesti
  De Cristi2784 in forumul Tratamente
  Raspunsuri: 6
  Ultimul mesaj: 05-11-07, 13:19

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare