+ Raspundeti subiectului
1 la 6 din 6 m.

Boaal edemelor la suinele intarcate

Discutia: Boaal edemelor la suinele intarcate din forumul Porci (Forumul veterinarilor Vetforum.ro ): Astept colaborarea colegilor mei.../ M-am lovit de aceasta boala si am inceput sa ma informez...unii foloseau furosemid, altii infometau ...

 1. #1

  Boaal edemelor la suinele intarcate  Astept colaborarea colegilor mei.../

  M-am lovit de aceasta boala si am inceput sa ma informez...unii foloseau furosemid, altii infometau animalul( adica nu-i mai dadeau mancare). Fiecare metoda era logica in felul ei. Am incercat furosemidul, dar cu rezultate scazute. Infometarea animalului avea ca logica lipsa substratului nutritiv alimentar si cosecutiv dezvoltare a E. coli betahemolitica. astfel, infometarea era buna in felul ei..dar stiti cu sunt proprietarii..milosi cu propriile oratanii..le dadeau de mancare si ulterior animalul era satul dar putin mor.

  Cele mai bune rezultare si chiar spectaculoase le-am obtinut cu dexametazon Intravenos 0,75-1ml/cap animal de 15-20 kg. Logica utilizatii dexametazonului a fost efectul sau antiinflamator, antisoc. Am avut si unele cazuri urmate de exitus, dar rezultatele au fost bune...Incercati-l si voi.


  De asemenea, daca mai stiti alte metyode va rog puneti-le pe site.

 2. .
 3. #2
  unde zici ca ai intalnit boala edemelor in gospodarie la cineva sau intr-o ferma?

 4. .
 5. #3
  Parerea mea e ca e mai usor sa previi boala decat sa o tratezi. Si daca chiar e nevoie, cred ca varianta infometarii pentru o scurta perioada de timp da rezultate mai bune.

 6. .
 7. #4
  Am tratat si eu multe animale cu aceasta afectiune iar rezultatele au fost inconstante, depinzand foarte mult de faza in care acestea au fost surprinse precum si de respectarea de catre proprietar a unei diate impuse de mine.
  Dezideratul tratamentului acestei boli este in primul rand anihilarea efectului toxinelor produse de bacterii si apoi scaderea numarului de bacterii ce colonizeaza intestinul. Dar, principala problema o reprezinta toxina care creste permeabilitatea vasculara si determina edeme pericapilare, periculoase fiind cele la nivel cerebral. Utilizarea furosemidului nu face decat sa ajute la diminuare edemelor....dar daca animalul ala mai are si o diaree....ajuta de asemenea si la spolierea de electroliti a organismului.
  @liviulex - logica utilizarii dexametazonei nu consta in efectul antiinflamator al acestuia ci in efectul antitoxic si antialergic.
  Incercand mai multe scheme de tratament, am fost cel mai multumit de urmatoarea:
  Enroflixacina i.m +Vit B1+B6 i.m+Vit.C i.m+Borogluconat de Ca i.m sau s.c+Depedin i.m. Totul timp de minim 3 zile cu exceptia depedinului pe care il administrez in prima si a 3-a sau a 4-a zi de tratement. Pe langa tratament- o zi post negru, apoi ratia redusa la jumatate si, in functie de posibilitati si sezon axata in principal pe nutreturi verzi si suculente.
  @ ramona - eu am intalnit boala doar in GP-uri (cu efective si conditii de microclimat ff variabile), neavand onoarea sa-mi desfasor activitatea intr-o ferma de porci.
  @Diana88 - suna tare frumos treaba cu preventia....dar este al dracu de greu sa faci asa ceva in acest caz. Crezi ca un om simplu de la tara stie ca e bine sa-si indoape purceii cu drojdie de bere? Sa le dea B-ui, A-uri, D-uri, E-uri? Si chiar daca stie....o sa considere ca e scump si isi va asuma riscul. Oricum, boala nu are o incidenta extraordinara. Anul acesta am avut mult mai multe cazuri de dermatita exudativa (chiar la purcei abia fatati) decat de boala edemelor. Si..... in afara de asta, daca toata lumea previne orice.....noi ce dracu' mai tratam?

 8. .
 9. #5
  Ucenic timid kata este pe drumul cel bun
  Data inscrierii
  15-10-10
  Loc
  Barlad
  Varsta
  39
  Mesaje
  85
  misto schema,mai lipsea ceva per os, eu nu prea am avut rezultate,cu nici o schema , ceva rezultate pare sa dea amoxi im . dar degeaba toxina cum o anihilezi din circulatie? transfuzie!?

 10. .
 11. #6
  Transfuzie.....poate experimental. Nu cred ca merita. Incerci sa o anihilezi...de fapt increci sa faci organismul sa reziste la actiunea ei prin B-uri si dexa.

 12. .
+ Raspundeti subiectului

Tagurile acestui subiect

Reguli de postare